Hooeeraaaaaaa! School zit er zo goed als op!! :)
Zoals ik twee weken geleden in mijn vorige blog vermeldde, waren de laatste lesdagen in zicht. Maar daarmee ook het afscheid van de Hongaren, Zsani en Mark.. Op vrijdag (1 juni) hebben we hen afscheid gevierd in een heuse ‘suit-up’ party. Iedereen trok zijn beste pakkie aan en vervolgens gingen we stijlvol ellende verkopen :D Niet te lang, want op zaterdag moesten we vroeg uit de veren om te gaan surfen! Jammer genoeg waren de golven niet super, maar bon, we hebben toch weer wat exercise gehad! Op zondag volgde het echte afscheid van onze vrienden. Om 11:30 stonden we allemaal aan het busstation om ze uit te zwaaien. Er werden toch wel wat traantjes gelaten, jammer dat ze zo vroeg alweer naar huis moesten!
Vervolgens: de laatste lesweek met de Baskische studenten! We kregen punten terug ivm met voorgaande projecten (en ze waren goed :p haha), mochten ons laatste project wat afhandelen en uiteraard ook uitvoeren, we toonden een filmpje over onze ICT-activiteit in een kleuterschool en moesten als een soort van examen een reflectie schrijven over de module – inhoud en ervaringen. Veel te doen dus, maar toch ook o-zo chill…
In het weekend besloten we opnieuw te gaan surfen, dit keer met echt goede golven (althans voor ons, ik spreek niet in naam van al die pro’s natuurlijk). Het ging super goed en het was echt zoooo leuk! Toen de sessie over was, zijn we op de trein (lees rammelkarretjes) gesprongen richting San Sebastian. Enkele Mexicanen waren er op souvenir-jacht en wij zijn ze gaan vergezellen. ‘t Was een mooie dag, jawel! Vermoeiend, dat ook, dus zondag even uitrusten en lekker niets doen!
Ondertussen was ik aanbeland bij het begin van de echte allerlaatste lesweek, met enkel Erasmus-studenten, voor het vak Basque Culture. Maandag kregen we uitleg over Pelota, een typisch Baskische sport. We hebben het ook eens mogen uittesten, toffe sport! Op dinsdag was het een theoretische les over trademarks enzo, heel stiekem vond ik dit minder interessant :) Leuker was de les van woensdag: Daannccinngg. Ofja, dat dacht ik :p Eerst een hele uitleg over alle tradities, over klederdracht en soorten volksdansen. Naderhand was het aan ons. Het was leuk, maar vooral heel erg grappig. Bleek dat sommigen onder ons hun gevoel voor ritme thuis hadden gelaten.. Op donderdag stond een bezoek aan het Baskisch parlement in Gasteiz (Vitoria) gepland. Tussen ons gezegd en gezwegen: politiek is niet mijn ding en al helemaal niet als ik er niets van versta :D Gelukkig waren we rond de middag klaar en kon ik nog een namiddagje in San Sebastian spenderen met grote César, kleine Cesar en José! Tot slot: vrijdag! Eerst hield iedereen een korte presentatie over zijn final assignment. Daarna was het tijd om te smullen: bij wijze van afscheid bracht iedereen pintxos (hapjes) mee van eigen land. Ik denk dat we er zo’n drie uur over gedaan hebben om alles op te eten. Ik kon achteraf bijna niet meer bewegen!! Ketsklem zat ik! (Sorry, ik woon bij een Hollandse.. Dan neem je al eens van die absurde woorden over, hihi) Maandag volgt nog 1 laatste les voor onze presentaties ivm teaching practise en dan is't echt voorbij.. Snip..
Maar bon, die vrijdagavond (gisteren!!) was het alweer tijd om feest te vieren! Thomas was jarig en om middernacht was het de beurt aan Bibiane. Ik had met de eigenaar van Lora (één van onze favoriete cafeetjes) afgesproken om een klein feestje te organiseren. Zij zorgde voor ballonnen en slingers, wij voor nog meer slingers, hoedjes, toeters, enz. Ik moet zeggen, het kwam traag op gang (vrijdag is hier vreemd genoeg geen feestavond), maar het was een goeike!
Na een kort nachtje ben ik op vandaag beland. Zaterdag 16 juni 2012, de dag waarop Bibiane 25 wordt :) Ze heeft me uitgenodigd voor pannenkoeken. Binnen een half uurtje ben ik daar heerlijk aan’t smullen, hhmmmmm!
Met deze heerlijke gedachte laat ik jullie..
Hasta luego mis amigos!
(remember, 8juli Dday :D hihi)Reacties
Alé geniet dan nog maar van de laatste dagen daar (zo te lezen is dat geen probleem) want binnen 10 dagen staan wij weer voor jou deur ;-)
10 daaggeeenn? Ojee, das ni veel meer ..
Disfrute de sus últimos días todavía pero bueno.
También goza de las partes que todavía van a venir todavía. Y se divierten en vacaciones.
Almohada gruesa
Hihi Pap, tis een beetje spaans met haar op hé :p maar ik ben heel erg blij met de poging ;) Ik ga dubbel en dik genieten van de laatste dagen en een heerlijk weekje surfen! En dan is dochtertjelief eindelijk weer thuis ;) Dikke kus